Home | Company | Productie | Producten | Contact | News| Disclaimer | Sitemap        


Rubber extrusie profielen s kwaliteitentandaard programma
. Extrusie proces

De productie van rubber profielen vindt op verschillende manieren plaats: continu op zoutbad - LCM -, ultrahoog frequent - UHF - of warme luchtovens, hetzij door middel van vulkaniseren in autoclaven. Beide productiewijzen hebben hun specifieke mogelijkheden en beperkingen. Daarom altijd gevraagd hoe het gewenste rubber profiel zal worden toegepast. Met die kennis kan al in het beginstadium met alle ins en outs van het profiel rekening worden gehouden.


 

Gamma
     
vol rubber profielen 

 
siliconen profielen
 
siliconen rubber profielen
rubber profielen met lage glijcoëfficiënt
doorn-gevulkaniseerde rubber profielen

 
gezwaaide rubber profielen
gezwaaide rubber profielen
co-extrusie  
sponsrubber en mosrubber / moosrubber  
klemprofielen voor kantbescherming en afdichting  

. Bewerkingen van rubber extrusie profielen
Eindloze pakking en dichting / Kaders en ringen  

Extrusie profielen kunnen worden verwerkt tot eindloze kaders en ringen.

Soorten verbindingen

 
Verlijmen en koud vulkaniseren

Koud vulkaniseren is het verlijmen van twee of meer geëxtrudeerde rubber profielen tot een pakking of afdichting. Daarbij wordt gebruik gemaakt van snelle lijmsoorten zoals cyano-acrylate of rubberlijm. Deze methode is snel en goedkoop, echter de verbindingen zijn minder fraai en kunnen broos zijn. Het belangrijkste nadeel van deze verbindingen is het verschillend krimp- en uitzettingsgedrag van rubber profiel en de lijm.

Gevulkaniseerde vlies lassen

Bij het vlieslassen van rubber worden geëxtrudeerde profielen door vulkaniseren eindloze pakkingen en dichtingen gemaakt. De verbinding wordt met een speciale substantie op rubberbasis door vulkanisatie tot stand gebracht. Hiermee kunnen sterke verbindingen worden gemaakt die veel van de eigenschappen van de geëxtrudeerde profielen hebben en nauwelijks zichtbaar zijn. Speciaal gereedschap is hiervoor noodzakelijk.
Injection en compression lassen

Injection en compression lassen worden volgens het moulding principe gemaakt. Twee einden van geëxtrudeerde rubber profielen worden in een lasvorm gestoken waarna een polymeer wordt injecteerd of geperst in de vorm. Daarbij worden de uiteinden van de profielen verbonden. Dit proces maakt ingewikkelde lassen in grote series mogelijk, en levert zeer fraaie verbindingen op. Voor deze methode zijn speciale lasvormen noodzakelijk.


Mogelijkheden

 
hoeklassen

     
hoeklassen klemprofielen


kaders met 90º hoeken
kaders met ronde hoeken
ringen met 180º verbindingen

Opblaasbare dichtingen, pakkingen of pezen

Een speciale groep bewerkte rubber extrusie profielen zijn opblaasbare pakkingen, ook wel opblaasbare dichtingen of opblaasbare pezen.

Meer informatie vindt u hier
opblaasbare dichtingen of opblaasbare pakkingen

   
opblaasbaar rubber profiel

Zelfklevende rubber profielen    

Zelfklevende profielen vereenvoudigen assemblage of montage. Verder kunnen op lichtere rubber profielen speciale tapes worden aangebracht die als permanente bevestiging kunnen dienen.


zelfklevend moosrubber profiel
Beflocken rubber profielen  

Het voordeel van beflockte rubber profielen is enerzijds het fraaiere uiterlijk van het rubber profiel. Belangrijker is echter, dat door het beflocken rubber profielen niet meer verkleven met delen waartegen zij aanliggen. Er kan immers geen oppervlaktespanning door regen en condens ontstaan. Ook in droge omstandigheden heeft het beflocken van rubber profielen voordelen. Het stroeve oppervlak van rubber glijdt normaliter moeilijk langs gladde oppervlakken. Voor raamafdichtingen betekent dit dat het rubber kan gaan stropen langs het glas. Beflockte rubber profielen hebben dit probleem niet, terwijl toch de afdichtende werking van het rubber behouden blijft.

Vragen over specifieke toepassingen van elastomeren?
Laat hier s.v.p. uw vraag achter